18 Haziran 2023 Pazar

KUŞ OLMAK İSTEYEN HAYLAZ FİL YAVRUSU "BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR"

Bir zamanlar, uzak bir ormanda, sevimli bir fil yavrusu yaşarmış. Bu fil yavrusu, kuşlar gibi uçmayı çok istiyormuş. Günlerce etrafında uçan kuşları hayranlıkla izlemiş ve kendi kanatları olsaydı nasıl güzel olacağını düşlemiş.

Bir gün, fil yavrusu cesaretini toplar ve bir dağa tırmanmaya karar verir. Dağın tepesine çıktığında, uçmanın tek yolunun yüksek bir uçurumdan atlamak olduğunu düşünür. Kalbi heyecanla çarpmaya başlar, çünkü büyülü bir şekilde uçmayı umuyordur.


Annesi ve babası, fil yavrusunun bu tehlikeli düşüncesinden haberdar olurlar ve büyük bir endişeyle yanına koşarlar. "Hayır!" diye bağırırlar. "Sakın uçmaya çalışma! Atlama!"

Ancak fil yavrusu kararlıdır. Rüyalarını süsleyen o anı yaşamak istemektedir. Bu yüzden, korkularına rağmen uçurumun kenarına yürür ve kendini aşağı bırakır.

Annesi ve babası, yavrunun uçamayacağını düşünerek büyük bir korkuyla arkasından baka kalır. Ama o da ne! Yavru fil, yüzlerce metre yükseklikten düşmesine rağmen hiç bir şey olmaz. Çünkü uçurumun hemen alt tarafı denizdir.

Yunus balıkları, denizin derinliklerinden yukarı çıkarlar ve yavru fili görür görmez hemen yanına yüzerek ona yardım etmeye karar verirler. Yavru fil, annesini arayan gözleriyle yunuslara doğru bakar ve hayatta kalmış olmanın sevinci ile onlara sarılılır. Yunuslar, yavru fili güvenli bir şekilde annesinin yanına getirirler.

Fil yavrusu, büyük bir korku ve sevinç içinde annesi ve babasına sarılır. "Çok korktum!" der. "Artık bir fil olmak istemiyordum. Ama söz veriyorum, bir daha asla fil olmaktan utanmayacağım."der.

Annesi ve babası gülümseyerek yavru fili kucaklarlar. "Bizi çok korkuttun" derler. "Yaptığın şey çok yanlıştı. Hayatını kaybedebilirdin. Ama sonunda öğrenmen gereken dersi çıkarmış gibi görünüyorsun. Ne demişler bir musibet bin nasihatten iyidir."

Ve böylece, fil yavrusu, uçma hayalini büyüyünce pilot olmak hayali ile yer değiştirir. Artık uçamasa da, dünyayı keşfetmek için başka yollar bulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder